Du är här

2014-05-20 - Örnsköldsvik
  • Stefan Schunemann, arkitekt, Emil Källström, riksdagsman (C) höghusbyggaren Nicklas Nyberg, Anna-Lena Lindberg (C), Andreas Jansson (CUF) Åke Andersson (C) och Anna-Britta Åkerlind (C). Foto: Mats Forsgren
  • Ö-viks Skyline 2022 enligt Centerpartiets vision

Ett högre Örnsköldsvik

Centerpartiet vill att Örnsköldsvik ska bli ännu mera stad med fler höga hus, mer aktivitet större del av dygnet och en plats dit unga människor dras.

På en presskonferens igår  uppe på byggherren Nicklas Nybergs omtalade och numera sverigeberömda höghus Ting1 berättade Centerpartiet om sina visioner för Ö-vik.

Centrala Örnsköldsvik ska erbjuda en spännande, levande urban miljö med folk i rörelse och som bubblar av handel och entreprenörskap.
Man vill också att Örnsköldsviks nattliv och restaurangscen ska utvecklas och växa. Bland annat därför att man menar att mer aktivitet på kvällar, nätter och helger ger ett tryggare Örnsköldsvik.
Ju fler personer som är i rörelse, desto mindre är risken att bli utsatt för våld och kränkningar, säger Centerpartiets företrädare.

De vill  även se ett Örnsköldsvik som utvecklas som handelsplats. Med tycker att enn aktiv stadsplanering ska uppmuntra entreprenörer som vill starta handel i någon form eller som kan erbjuda aktiviteter och förströelse, nytta och nöje. Centerpartiet vill även se ett Örnsköldsvik med food-trucks, mobila restaurangfordon som exempelvis finns i huvudstaden, och fler uteserveringar.

Man har en vision om ett Örnsköldsvik som växt både på höjden och i invånarantal. Detta nya Örnsköldsvik  ska bli en framgångsfaktor när Ö-viks världsledande företag ska locka arbetskraft från hela världen. Ett växande, mer spännande Örnsköldsvik kommer också att göra omliggande landsbygd och grannkommuner mer attraktiva menar Centerpartiet.

 

Dela med dig av denna artikel på: