Du är här

2014-05-16 - Hegemoni

Kom igen Tommy, tänk efter lite

När SDs Tommy Hansson uttalar sig så här kan en göra på två sätt. 1. Göra en typisk EU-kristdemokratiskt-move och titta bort och glida med sina allianspolare och hoppas att allt ordnar sig i slutändan. Eller så kör en stenhårt på alternativ 2. Den gamla goa harangen: SÄG NEJ!

Vad som då här hänt är att  Tommy Hansson, som är ledamot för Sverigedemokraterna i kommunfullmäktige i Södertälje har i ett långt blogginlägg skrivit att han inte tycker att det är så snällt av "homosexlobbyn med Jonas Gardell i spetsen"  som tydligen gjort allt för att utmåla Ryssland som "värsta nazilandet". Han anser att anti-gaylagarna är "beskedliga" och han skulle "gärna se motsvarande lagstiftning i Sverige". Men det värsta är nog detta: "Unga och formbara sinnen skall inte behöva utsättas för den politiska HBTQ-samfällighetens propagandamaskineri. Den sexuella identiteten är en känslig sak som unga människor behöver få komma underfund med i lugn och ro." Vad du, Tommy, menar här är ytterst klart, ingen tvekan om det.

Men Tompa. Först och främst finns det ingen hemlig propagandamaskin som värvar homos till ett heligt gerillakrig. I egenskap av att vara just homo och medieproducent så har jag koll på det här. Och Rysslands lagar gällande HBTQ är något som skapar exremt lidande och osäkerhet berörande medmännikors liv. Så att du gärna skull se detta i Sverige är antingen bara att du är helt oinsatt i vad dessa lagar innebär eller att du verkligen behöver justera din männikosyn. Vad du har fått om bakfoten, som jag ska vara skjysst mot dig och för berätta, är att du har misstagit saker så som Pride och regnbågsveckor runt om i landet för exakt det alla-hjärtans-dag har varit för heterosexuella sedan den högtidens begynnelse. Nämnigen ett synliggörande och frigörande av kärlek och i längden skapa en normalisering, vilket i sig är viktigt för att inte tas ifrån ett existensberättigande. Du behöver inte vara rädd för att någon ska tvinga dig till vad jag antar du ser som sodomi. Men jag uppmanar dig till en sak - GÅ MED I ETT PRIDETÅG. TA NÅGON I HANDEN OCH SLÄPP LÖS. 

Låt oss komma ihåg att denna person är folkvald. Tommy (tompa) Hansson. Och jag vill bara säga: NEJ TACK till Tommy.

Dela med dig av denna artikel på: