Friluftsliv

Utmanas på stolpjakt

I sommar kan du följa tre lokalprofiler när de ger sig ut på jakt på stolpar. Denna säsong har nämligen Erika Grahm, Glenn Nordlund och Astrid Täfvander antagit utmaningen att ge sig ut i Örnsköldsvik för att leta efter kontroller.

När Friska Örnsköldsvik drar igång för tredje året kommer intresserade stolpjägare och andra att kunna följa ishockeyspelaren Erika Grahm, den socialdemokratiska politikern Glenn Nordlund och Astrid Täfvander, chef för Bildningsförvaltningen i Örnsköldsvik, i jakten på kontroller i Örnsköldsviks omnejd via webben7 och i Tidningen 7. De har nämligen utmanats i att testa sina egna förmågor.
– Det känns som en rolig grej. Det är kul att få peppa folk att röra på sig. Själv ser jag fram emot att få komma ut lite. Jag har bott här i Övik länge men inte sett så mycket av skogen och områdena runtikring, det har mest blivit hockeyrinken. Målet är att jag ska ta alla kontroller, men jag har bara orienterat i skolan tidigare, så vi får se hur det går. Det blir en utmaning, säger Erika som ska jaga stolpar för första gången – till skillnad från Glenn.
– Första året jagade jag en hel del kontroller och täckte in nästan två områden, men i fjol blev det inte av. När jag gav mig ut upptäckte jag att det är en väldigt trivsam form att röra sig på som passar ganska många. Tycker man om att upptäcka nya ställen och vara ute i naturen är det perfekt, säger Glenn och fortsätter.
– Att anta den här utmaningen samtidigt som det är valår gör det kanske inte så lätt, men det gör samtidigt att jag får en tydlig motivation att se till att ta egentid och att röra på mig. Det mår jag bra av.

Publicerat