Du är här

2014-05-16 - Örnsköldsvik
  • Lions på torget i Ö-vik idag. Foto: Mats Forsgren
  • Lennart Sjöberg, president i Lions Örnsköldsvik berättade om verksamheten. Foto: Mats Forsgren
  • 3000 katastroftält har Lions international skickat ut till krisområden runt om i världen. Foto: Mats Forsgren
  • Linda Söderlund, regionssamordnare för Världens barn intervjuades av dagens konferencier Lage Dahlquist. Foto: Mats Forsgren
  • Andreas Jonsson, Ulvö Hockey och Icebreakers Hasse Andersson samtalade om höstens välgörenhetsmatch i Ö-vik. Foto: Mats Forsgren

Lions på Torget

Idag anordnade Lions i Ö- vik en presentationsdag på Stora torget, men även andra välgörenhetsorganisationer fanns på plats.

Lions, Örnsköldsvik hade rest ett av de katastroftält som skickas ut till krisdrabbade områden runt om världen. Idag bjöd man på kaffe och förhoppningsvis fick man även någon ny medlem under eftermiddgens information.
Lennart Sjöberg, president, började sin bana i Lions 1965 i Sundsvall och kom till Ö-vik 1974. Han berättade att klubbarna från Sundsvall till Kiruna sedan 1974 samlat in 220 miljoner kr till NUS i Umeå och Cancerforskningsfonden. Till Sjukhusfonden i Ö-vik har Lions samlat in 650.000 kr till behövande ö-viksbor.

Linda Söderlund, regionssamordnare, berättade om Världens barn och deras verksamhet. Hon berättade bland annat att Världens Barn under 16 år samlat in 1,2 miljarder kr i Sverige.

En annan välgörenhetsorganisation fanns också på plats denna dag; nämligen Icebreakers och ansvarige Hasse Andersson. Han samtalade med Andreas Jonsson, Ulvö Hockey om förestående välgörenhetsmatch 14 augusti då Icebreakers åter spelar i Ö-vik. Ulvö Hockey står för motståndet och nu hoppas alla parter att det blir välfyllt i Fjällräven Center och att det blir ett stort överskott till Icebreakers och till alla klubbar som engagerat sig i biljettförsäljning med mera.
Inte mindre än 8 miljoner kr har Icebreakers delat ut till handikappade barn och ungdomar sedan starten 2002.

 

Dela med dig av denna artikel på: