Friluftsliv

Åter dags för Friska Örnsköldsvik

Även i år erbjuder orienteringsklubbarna i Örnsköldsvik, i samarbete med Tidningen 7 och Örnsköldsviks kommun, enkla orienteringsbanor i vår fina natur.

Nytt för i år är att det arrangeras en uppstart där alla är välkomna att prova årets första karta och kontroller som finns i Tidningen 7 på fredag. Att delta är gratis. Man väljer själv om man vill gå eller springa. Tips och råd finns att få av medlemmar ur orienteringsklubbarna.

Måndag 19 maj mellan 18:00 - 20:00 är arrangörsklubbarna OK Nolaskogsarna, Skogslöparna och Örnsköldsviks OK på plats vid Wemerkliniken, längst upp på Storgatan, för att hjälpa er att komma igång.

Med Friska Örnsköldsvik får du ett mål för din promenad alternativt löprunda. Detta ger dig frisk luft, motion och en möjlighet att upptäcka nya och intressanta områden i vår kommun, samt chansen att vinna fina priser.

Så här funkar Friska Örnsköldsvik 2014
Kartorna publiceras i Tidningen 7 den 16 maj, 4 juli och 22 augusti. Du kan också skriva ut kartorna via länk från webben7.se/friskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Den sista kartan kommer även att kunna laddas ner till mobilen. Du letar rätt på kontroller i form av stolpar, se bilden ovan. På varje karta finns 40 kontroller märkta med skidbackarnas färgsystem gröna, blå, röda och svarta, där de gröna är lättast och de svarta är svårast. De sitter ute till den 26 oktober.

Registrera de bokstavskoder som finns på stolparna. Väl hemma registrerar du enkelt koderna på webben7.se/friskalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Har du en smartphone kan du använda QR-koden på stolpen för att komma direkt till registreringen. Ett vykort till Tidningen 7 går också bra.

Du kan vinna fina priser eftersom varje stolpe som du registrerar utgör en lott. Ju fler kontroller som du knappar in desto större chans till vinst har du alltså. Vinnarna publiceras i Tidningen 7 och på Webben 7 i samband med kartsläppen 4/7 och 22/8 samt efter säsongen den 7/11.
För att vara med i dragningarna måste dina registreringar vara inne en vecka före dessa datum. Dina kontroller kan alltså vara med i flera dragningar om du registrerar dem löpande. Priserna utgörs av sport- och friluftsartiklar till ett vinstvärde av minst 45 000 kronor. Ett extrapris kommer att lottas ut bland dem som har hittat och registrerat samtliga stolpar.

Publicerat