Du är här

2014-05-11 - Utställning
  • Solnedgång i Gambia. Oljemålning av Liselotten Haake. Foto: Nils Ågren (bilden är beskuren)
  • Venedig.
  • Segelbåtar är ett återkommande motiv för Liselotten Haake.
  • Exempel på Liselotten Haakes måleri i det mindre formatet.
  • De stickade mössorna säljs till förmån för familjehemmet Caminul Felix i Rumänien.

Solnedgång i Gambia

Liselotten Haake ställer ut oljemåleri och stickade mössor på Ödbergska Gården under hela maj.

Solnedgång i Gambia. Venedig och Istanbul från havssidan. Det är ofta på resorna som Liselotten Haake hämtar sin inspiration.

- Vi har varit på två kryssningar i Medelhavet och jag blev inspirerad av att se städer från havet, berättar Liselotten som också satt titeln "Inspiration kryssning" på de stora oljemålningar hon nu visar på Ödbergska Gården.

- Vi var nyligen i Gambia också och jag blev så fascinerad av solnedgångarna där så en av målningarna är just en solnedgång.

Liselotten började måla 1968 efter att ha avslutat sin lärarexamen och hon har bland annat gått i lära hos Malte Nyberg XII. Havsbilder är något hon ofta återkommer till, och även segelbåtar. Hon målar i både akvarell och olja men på Ödbergska är det enbart oljor hon visar upp - i både stort och litet format. Dessutom har hon några stickade mössor till försäljning.

- Det är en liten hobby jag har, en kul grej att syssla med när jag sitter framför teven. Mössorna säljer jag till förmån för familjehemmet Caminul Felix i Rumänien som jag har besökt.

Liselotten har ställt ut många gånger, framförallt i ö-vikstrakten och Nordingrå. Hon har också varit en återkommande konstnär när Kyrkstugan i Själevad öppnats för de årliga sommarutställningarna.

- Men nu är jag ledsen över att Kyrkstugan har rivits. Nu finns det ingen bra sommarutställningslokal i Ö-vik, det är något vi konstnärer i Ö-vik saknar.

Ö-viks Konstnärsklubb, som haft sina utställningar i Kyrkstugan, har däremot klart med en ny lokal i sommar.

- Vi ska ställa ut på Kanotcentralen i Själevad. Det kan nog bli bra eftersom det brukar vara rätt mycket turister där.

Utställningen på Ödbergska Gården pågår under hela maj.

Dela med dig av denna artikel på: