Friluftsliv

Höga Kusten får eget terränglopp

Terränglöpningstrenden ökar i Sverige och nu får Höga Kusten sin egen tävling – det 43 kilometer långa upplevelseloppet Höga Kusten Trail.

Under de senaste åren har fler och fler löpare bytt staden och asfalten mot att kombinera motion med naturupplevelser. Det som började som en trend har idag blivit ett beständigt fenomen.

– Att springa och hålla ett högre tempo i naturen har blivit en populär friluftsaktivitet därför känns det naturligt att förlägga ett terränglopp i natursköna Höga Kusten, säger Henrik Hoffman, vd på Naturkompaniet som ligger bakom arrangemanget. Bakom Höga Kusten Trail står även det världsledande trailföretaget Salomon, Sveriges största trailorganisation Team Nordic Trail och nystartade Höga Kusten Äventyr.

– Idag arrangeras traillopp på olika platser i Sverige, men Höga Kusten Trail blir en ny typ av lopp som inte finns någonstans i Sverige. Tillsammans kommer vi skapa ett upplevelselopp där du kan välja att springa, lunka eller snabbvandra dig genom några av Höga Kustens absoluta höjdpunkter, säger Jerry Engström från Höga Kusten Äventyr.

Den 43 kilometer långa Höga Kusten Trail kommer gå av stapeln den 6:e september. Loppet går genom Skuleskogen för att avslutas på toppen av Skuleberget. Bland deltagarna finns redan idag trail profilen Miranda Kvist som även kommer att föreläsa om just terränglöpning.

– Jag har aldrig tidigare sprungit i Höga Kusten men jag ser verkligen fram emot att få upptäcka denna unika del av Sverige, säger Miranda.

 

Publicerat