Du är här

2014-04-29 - Utställning
Bildtext: Anundsjöpigan markerar utställningslokalerna i Anundsjörundan.

Konstrunda i Anundsjö

För trettonde året i följd arrangeras Anundsjörundan Konst & Hantverk och som vanligt har man vikt första maj åt denna dag, helt i kulturens tecken.

Ett 60-tal utställare deltar i årets upplaga av Anundsjörundan med allt från måleri till fotografi och hantverk. Dessa konstnärer och konsthantverkare ställer ut på tio olika platser – Mellansel, Norrmesunda, Sörmesunda, Västergensjö, Långsele, Myckelgensjö, Pengsjö, Norrflärke, Bredbyns Gästgiveri och Bredbyns hembygdsgård.

På hembygdsgården blir det också en utställning om bygdens son Peter Artedi (1705-1735), biologen som kallas iktyologins (vetenskapen som studerar fiskar) fader. Artedi, som var nära vän med den två år yngre Carl von Linné, drunknade i Amsterdam vid 30 års ålder.

En heldag, 11-18, med konst kräver förstås också något i magen och det kan man få överallt. På Bredbyns Gästgiveri dukas det upp buffé, i Myckelgensjö steks det kolbullar, i Sörmesunda finns morotssoppa, i Norrflärke blir det korv och i andra utställningslokaler serveras mackor och gofika.

För den riktigt flitige besökaren finns det möjlighet att delta i orienteringslotteriet där det gäller att stämpla sitt deltagarkort i sex olika utställningslokaler.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: