Byggbloggen

Färgval och shopping

Färgerna är köpta och golven bestämda och i vissa fall beställda. Det blir mest mörka nyanser med ljusare detaljer i inredningen. Som min själ, eller nåt.

När det sista slipdraget gjorts och allt spackeldamm sugits och torkats upp och bort ska i alla fall dessa färger och material pryda väggar och golv. Då blir det äntligen ett hem och inte ett bygge. Jag vet inte vad jag ser mest fram emot; att kunna andas utan att få vit cementliknande sörja i bihålorna eller att kunna sätta sig ner (eller för den del bara stå) utan att få fläckar på kläderna.
I helgen ska vi i alla fall ta spackelpaus och åka ner till Ikea på en sedan länge planerad tur. Tanken är att komma hem med stommar och inredning till köket på ett lass. (Vi har skissat rätt noga, men behöver få några sista detaljer utarbetade.) Sist vi var där lämnade jag maken utan ett ord och vandrade iväg när vi försökte få en av de mest inkompetenta butiksbiträdena genom tiderna att berätta måtten på hörnskåpen. Det var det eller att dö en smula. Eller döda.
Denna gång ska i alla fall våra vänner Malin och Roberth följa med. Det blir säkert roligt för alla inblandade.

Publicerat