Du är här

2014-04-25 - Mellansel
  • – Framtidens Hus-projektet bygger på att ge förhoppningar och framtidstro och vi vill framför allt öka servicen i Mellansel med omnejd, säger Roger Fjeldseth, projektledare för bygget. Foto Håkan Nordström
  • Nybygget blir på sammanlagt 350 kvm och två våningar. Foto: Håkan Nordström

Mellansels IF bygger Framtidens Hus

Framtiden Hus- projektet i Mellansel har nu satt spaden i jorden för sin storsatsning som, om allt går i lås, ska invigas i december 2015.

Eldsjälen och Mr Mellansels IF, Roger Fjeldseth, är i full gång med grävandet när vi besöker byggområdet under onsdagen.

Gymmet på markplan innehåller en träningsingsavdelning, men kanske framför allt ett Djungelgym, ett motoriskt gym, med lite av Skeppsbrottskaraktär, som Roger tror kan bli något alldeles extra för framför allt de yngre besökarna.

En glashiss med utsikt över badet tar besökaren upp till övervåningen där det kommer att finnas en relaxavdelning med temat eld och vatten, men även växtlighet och en stor balkong med utsikt över badet. Dessutom iordningställs ett hightec- utbildningsrum och ett litet pentry.

Första delen, själva huskroppen, kommer att  kosta 3,7 miljoner och finansieringen för detta är klar. En viss del är EU-bidrag som man sökt och fått och de jobbar just nu med att söka mer pengar, bland annat från Allmänna arvsfonden.

Under nästa år sätter man igång det invändiga byggandet. Just nu samarbetar de med bland annat Komtek och gör 3D ritningar på ungefär hur gymmet ska konstrueras. Om det nu går som planerat så hoppas man att allt ska vara klart för invigning i december 2015. Totalt kommer bygget att kosta 7.9 miljoner kr.

– Det är jättespännande. Hela föreningen är involverad och det är ett måste. För vi har ju också ett bad att driva samtidigt, plus en camping med omkring 20 000 besökare under sommartid, säger en hyperengagerad Roger Fjeldseth och avslutar:

– Framtidens hus bygger på att vi ska ge förhoppning och framtidstro. Allt fler människor ska vilja komma och bo i vår by. Vi vill öka servicen. I en så pass stor by, borde finnas lite mer service. Idag bor 800 personer här, så det är ingen liten by vi pratar om.

Dela med dig av denna artikel på: