Du är här

2014-04-13 - Utställning
Mikael Arvidsson Foto: Håkan Nordström

Mikael Arvidsson ställer ut i Paris

Mikael Arvidsson, Mäland i Nordingrå, är en av 15 konstnärer från Västernorrland som ställer ut tillsammans i Paris 17-27 april.

Ett år efter utställningen ”Paris – Härnösand” vid Länsmuseet Västernorrland får femton svenska konstnärer åka till Paris för en utställning tillsammans med de franska konstnärerna. Utställningen har vernissage 17 april och pågår fram till 27 april i kulturhuset Espace d'Animation des Blancs Manteaux.
 
– Det känns jättespännande att ställa ut tillsammans och utställningen är mitt i Paris med bästa möjliga läge. Paris är ju Paris, historiskt sett är det en stor konstmetropol så det här känns jätteroligt, säger Mikael Arvidsson, en av fyra medlemmar i Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstad, ÖKKV, som deltar i utställningen. De övriga är Olof Ahlström, Karin Hesse och Jan K Persson.

Våren 2013 var starten för ett konstnärligt utbyte av samtidskonst mellan Paris och Västernorrland, med bakgrund i konstnären Anders Lidéns kontakter i den franska huvudstaden. De femton svenska konstnärerna har alla anknytning till Västernorrland, bosatta i eller med bakgrund i länet. I ett Open Call som gick ut från landstinget inbjöds konstnärer i regionen att ansöka om deltagande.

En oberoende jury valde ut följande representanter: Olof Ahlström, Mikael Arvidsson, Patrik Berg, Janne Björkman, Lisa Gerdin, Karin Granqvist, Karin Hesse, Anders Lidén, Kerstin Lindström, Lisbeth Malm, Jan K Persson, Eva-Leena Skarin, Iréne Vestman, Lars Widenfalk och Ulla-Carin Winter.    

Vid utställningen i Paris kommer samtidigt Bengt Lindström (1925-2008), med uppväxt i Härnösand, att hedras. Det var i Paris han fick sitt genombrott och där han tillbringade merparten av sitt konstnärsliv.

Dela med dig av denna artikel på: