Friluftsliv

Ny friluftsfestival på gång

Äventyrsturismen i Höga Kusten går på högvarv och nu kan destinationen få sin egen friluftsfestival.

– Just nu förs intensiva diskussioner med några av Sveriges ledande friluftsaktörer, säger Jerry Engström från Höga Kusten Äventyr.

Höga Kusten har under de senaste åren lockat fler och fler äventyrare och just nu förs intensiva diskussioner mellan ett antal destinationer, friluftsbolag och friluftsmedia om vart i Sverige en ny friluftsfestival skall förläggas.
– Det finns ett antal destinationer i Sverige som har en stark friluftsprofil och en utvecklad infrastruktur för att ta emot gäster, säger Jerry Engström från Höga Kusten Äventyr och fortsätter:
– Höga Kusten är definitivt moget att ta steget och växa med ansvaret. Det vore ett enormt erkännande om festivalen förläggs just här.

Ett beslut förväntas tas inom de närmsta veckorna och friluftsfestivalen, som kommer att bli ett årligt återkommande arrangemang, förväntas gå av stapeln någon gång under september.

– Just nu är det otroligt spännande. Jag tycker att vi har presenterat ett starkt paket men det finns såklart fler starka destinationer, säger Engström. 

Höga kusten.se är en samlingsplats för det bästa i världsarvet Höga Kusten. Här hittar du allt om den världsunika naturen, de exlusiva matupplevelserna och de bästa kulturarrangemangen. Helt enkelt det som gjort Höga Kusten till en av Sveriges mest snabbväxande destinationer under både 2012 och 2013.

Publicerat