Du är här

2014-04-13 - Film-TV-Radio

Gratis bio på måndag kväll

Filmstudio U visar sjufaldigt Oscarsbelönade Gravity, med Sandra Bullock och George Clooney, på Folkan. Se en trailer här.

Under ett uppdrag att justera Hubble-teleskopet slås rymdfärjan Explorer sönder av rymdskrot från en exploderad rysk satellit. Rutinerade astronauten Matt Kowalski och rymddebutanten Ryan Stone är de enda överlevande och de hamnar i fritt fall 600 kilometer ovanför jorden. Nu startar en kamp mot klockan, och syrenivån i rymddräkterna, för att ta sig till den internationella rymdstationen ISS för att om möjligt ha en chans att återvända hem.

Sjufaldigt Oscarsbelönade Gravity är en klaustrofobisk upplevelse av rymdmått, och med endast två skådespelare. Visuellt är den helt fantastisk och ändå är det ljudsättningen som imponerar allra mest. Efter den långa, oerhört vackra och stillsamma inledningsscenen är det spänning och dramatik varenda sekund fram till slutet.

"Ett rymdäventyr utöver det vanliga, kanske den bästa rymdfilmen sedan Stanley Kubricks ”2001: A Space Odyssey” från 1968." skrev 7ans recensent Nils Ågren.

Filmstudio U drivs av ungdomar men är en filmklubb som är öppen för alla. Det är fritt inträde till alla deras filmer, som visas måndagar klockan 19 på Folkan Teater.

Resterande program för Filmstudio U

21/4 Mud 
28/4 Philomena 
5/5 The Butler

 

Dela med dig av denna artikel på: