Du är här

2014-04-09 - Film-TV-Radio

Filmdag i Gideå

Tre filmer och i pauserna blir det middagsbuffé och efterrätt. Nu på lördag 12 april samlas cineasterna på Gideågården för dryga sex timmar framför filmduken. Titta här.

För femte gången arrangerar Örnsköldsviks Filmstudio en filmdag i samarbete med Gideå Bygdegårdsförening. På programmet står tre toppfilmer.

Ang Lees prisade ”Berättelsen om Pi” inleder, i 3D. Ett storslaget och vackert äventyr om 16-åriga Pi som efter ett skeppsbrott är enda överlevande på en livbåt mitt ute på Stilla Havet. Bara han kan berätta vad som hände, men kan man tro honom? Filmen nominerades till hela elva Oscar och vann fyra, bland annat för bästa regi, bästa foto och bästa visuella effekter.

”Sådan far, sådan son” är japanske mästerregissören Hirokazu Kore-edas fantastiska familjedrama där två familjer från olika samhällsklasser får beskedet att deras nu sexåriga söner förväxlats vid födseln. Hur byter man tillbaka barn? Kan man överhuvudtaget göra det? Filmen fick juryns pris på filmfestivalen i Cannes och har prisats på många andra festivaler runt om i världen.

Till sist visas ”Argo”, belönad för bästa film på fjolårets Oscarsgala. En nagelbitarspännande spionthriller, av och med Ben Affleck, som baseras på ett gisslandrama 1979 på den amerikanska ambassaden i Irans huvudstad Teheran. Argo vann också Oscar för bästa manus och klippning.

 

Dela med dig av denna artikel på: