Musik

I feel good

Fredag och lördag väcker Övik Big Band liv i funklegenden James Brown för två konserter på Folkan Teater.

En bra och lämplig konsertlokal har varit svår att hitta för Övik Big Band när de nu ger sig i kast med ännu en stor temakonsert. Parken är stängd, Nolan är stängd på grund av takbyte och idén med att hålla till i entréhallen i Fjällräven Center sprack – för att hyran blev orimligt hög.

– Det gick tyvärr inte som planerat så vi hyrde Folkan och eftersom den bara har 299 platser så kör vi två konserter, säger Bosse Lundquist i ÖBB.
James ”The Godfather of soul” Brown (1933-2006) är en inspiratör för många. Inte bara inom funk och soul utan även för rap- och hip hop-artister, och dansare. Han kallade sig själv för ”The hardest working man in show business” och det är en tuff utmaning som ÖBB gett sig på tillsammans med gospelelever på Mellansels Folkhögskola.

– Den repertoar vi bjuder på är en mix av det bästa från de bästa. Det är kanske inte alla som vet vem James Brown är, men nämner vi namn som Ray Charles, Stevie Wonder, Aretha Franklin och Tower of Power så förstår nog alla vilken stil det blir på konserterna.

Och rubriken på konserterna är hämtad från en av James Browns största hits – I feel good.

– Den känslan kommer publiken garanterat att få på Folkan. Det blir högt tempo och väldigt glad musik, lovar Bosse.

 

Publicerat