Du är här

2014-03-30 - Mellansel
  • Birgitta och Börje Gripenroth. Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Hans Eriksson är en av många som uppskattar beröättarcafét i Mellansel. Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström
  • Foto: Håkan Nordström

”Det här är vårt fredagsmys”

– Vi fortsätter med det här så länge vi får vara friska och så länge folk kommer, sa Birgitta Gripenroth till Tidningen 7 för fyra år sedan.
Det handlar om Café Lyktan i Mellansel. Som fortsätter med sitt fredagsmys.

Fyra år har gått sedan vi hälsade på förra gången och det är nu sex år sedan paret Birgitta och Börje Gripenroth tog initiativet till ett fredagscafé där besökarna kan köpa fika, umgås, lyssna till en föredragshållare eller lyssna till musik.
– Det här är vårt fredagsmys, säger Hans Eriksson, tidigare ekonomichef på Nordemans Bil och sedan några år tillbaka åretruntboende i trakten.
Han är en av 20 till 40 personer som besöker Café Lyktan på fredagar under våren och hösten. När Tidningen 7 hälsar på är det Enar Olofsson som så småningom ställer sig vid mikrofonen och berättar om karbinlampan och om sin uppväxt i den lilla byn Tjäl i Anundsjö.
– Det här är en fantastisk träffpunkt, säger Berit och Rickard Sjödin som bor grannar med EFS-kyrkan där Café Lyktan är inrymd.
I fortsättningen är det folkhögskolan som är fastighetsägare, men det påverkar inte verksamheten.  Birgitta Gripenroths dröm ska fortsätta i flera fredagar framöver.

Dela med dig av denna artikel på: