Näringsliv

Vincontoret tar över Statt-restaurangen

Den 1 april övertar VinContoret/Hotellgatan 4 AB driften av restaurangen vid First Hotel Statt i Örnsköldsvik.
Ambitionen är att skapa ett förstklassigt dryckes- och matkulturcentrum i Höga Kusten, som förstärker Örnsköldsviks plats på den gastronomiska kartan och även bidrar till fler besökare till området.

– Vi ser stor potential i detta och lösningen är den bästa tänkbara för båda verksamheterna, säger Magnus Malmborg, som i samband med övertagandet tillträder som ny VD för Hotellgatan 4 AB.
 – Att Vincontoret/Hotellgatan 4 går in och driver hotellets restaurang ser jag som ett stort lyft för oss. Därmed förenas två bolag med höga ambitioner, som kan tillvarata olika intressen och skapa en spännande helhet tillsammans, säger Patrik Nordkvist, hotelldirektör på First Hotel Statt.
Hotellgatan 4 AB bedriver sedan ett antal år tillbaka provningar och medlemsknuten verksamhet med uthyrning av vinfack och lokaler, i samma fastighet som First Hotel Statt. Bolaget samarbetar i sin tur med det nationella och entreprenörsdrivna företaget VinContoret, vars affärsidé är att erbjuda ett brett och kvalitativt utbud till företag och privatpersoner inom den del av upplevelseindustrin som berör drycker, mat, kultur och turism.
Hotellgatan 4 AB är det enda anslutna bolaget till VinContoret norr om Uppsala.
– För våra medlemmar innebär samgåendet med First Hotel Statts restaurang en utökad service och närhet till kulinariska njutningar. För restaurang- och hotellgästerna kommer vår verksamhet att kunna erbjudas för till exempel exklusiva provningar av mat och dryck, säger Magnus Malmborg.
Den samordnade driften kommer att ge en positiv utveckling av båda verksamheterna.
– Vi får en högkvalitativ restaurang i Örnsköldsvik och kan i samarbete med restaurangbolaget paketera attraktiva upplevelser på så sätt skapa attraktion och fler besökare till Örnsköldsvik och Höga Kusten, säger Patrik Nordkvist.
Både Patrik och Magnus Malmborg har lång erfarenhet av hotell- och restaurangnäringen och har kamperat ihop även tidigare . De är båda aktiva i arbetet med utvecklingen av Höga Kusten som destination genom deras engagemang i Höga Kusten Turism AB.
– Våra samlade erfarenheter och kunskaper utgör sammantaget en mycket stark kombination. Det kommer att uppstå dynamik i det här samarbetet, säger de i ett gemensamt uttalande.
 

Publicerat