Du är här

2014-03-29 - Övrig kultur

Är du på torget när ljuset släcks?

Lars Ekengren är årets artist när Örnsköldsvik deltar i världens största miljömanifestation, Earth Hour, i kväll. Lyssna här.

Klockan 20.30 i kväll släcks stora delar av Örnsköldsviks centrum ned, som en del i den världsomspännande miljömanifestationen Earth Hour. Som vanligt bjuds det på en kort konsert på Stora torget och i år är det en lokal artist – Lars Ekengren, som bland annat gick till länsfinalen av Svensktoppen nästa med sitt bidrag ”153 more days”.

– Vi ska köra tre-fyra låtar och exakt vad det blir vet vi inte riktigt. Det blir garanterat en ny låt som jag nyss skrivit och kanske ska vi försöka med ”153 more days”, men den har visat sig ganska svår att göra på bara tre man, säger Lars Ekengren som har med sig Fredrik Wiklander och Henrik Olofsson.

Gymnaster från ÖGK samt estetelever från Nolaskolan bjuder på dansuppvisning och dessutom får vi träffa årets miljöprisvinnare.

Hundratals ljuslyktor som skapats av barn från Ö-viks olika förskolor ska lysa upp i kvällsmörkret och när arrangemanget på torget är slut vid 21.30 går ett fackeltåg till museet som håller extra kvällsöppet fram till 23.00, med utställningar och fikaförsäljning.

Earth Hour i Örnsköldsvik är ett samarrangemang av Cesam, 7an Mediapartner, Örnsköldsviks Museum & Konsthall, Örnsköldsviks kommun, Länsstyrelsen Västernorrland, Europeiska regionala utvecklingsfonden och 60+/Earth Hour.

 

 

Dela med dig av denna artikel på: