Byggbloggen

Sittande på tronen

Vårt underbara badrum börjar ta form. Så värst underbart vet jag inte om det egentligen är, men det kommer att bli underbart att ha ett i alla fall.

Kakel och klinkers är på plats och vi har äntligen fått roa oss med att montera grejer istället för att göra grovarbete. Badkaret tog tyvärr bara en kvart att sätta ihop, så den lyckan var kortvarig, men handfatet drog nog ut på tiden till 40 minuter med lite pyssel. (När väl köket köps kommer jag nog även att bli less på denna syssla.) I morgon är det tänkt att Hans, vår rörmokare, ska komma och påbörja jobbet med värmepump och blandare så snart kanske jag kan stå och vrida på kranar istället för att nöta toalocket.

Jag får fortfarande korta ångestattacker angående hur ”ljust och fräscht” badrummet är, men så inreder jag i huvudet med palmer, mässingsdetaljer och färgglada tavlor med sovande exotiska djur så går det lite lättare att andas igen.

Klinkersläggningen har gått bra. Daniel, vår plattsättare, har gjort mycket bra ifrån sig. Efter att ha inspekterat golvet på nära håll så la jag mig ner och rullade lite, bara för att känna hur det kändes och få stämning. Det var blankt och kallt. Golvvärmen är inte inkopplad än. Får göra ett nytt försök när det är fixat.

Publicerat