Örnsköldsvik

165 nya lägenheter byggs i centrala Ö-vik

Örnsköldsviks kommun meddelade idag att man säljer kvarteret Egypten 3, 6 och 8 där ett av kommunens stadshus på Nygatan 18-20 ligger idag.

Kommunen gick i höstas ut med anbudsbegäran för att möjliggöra attraktiva och, inte minst för äldre, tillgängliga lägenheter i centrum. Fem anbudsgivare valdes ut och till sist återstod en, nämligen Ö-viksföretaget Byggsigurd som köper fastigheterna för ca 40 miljoner kr.
Det handlar om 165 lägenheter som nu ska iordningställas och den totala byggkostnaden uppgår till ca 250 miljoner kronor.
Det blir 36 ettor, 87 tvåor, 36 treor och 6 fyror.

Enligt planerna kommer fastigheterna att byggas på med tre respektive fyra våningar och de kommer att hyras ut som kooperativa hyresrätter.
För en tvåa på ca 50 kvm innebär det att man måste deponera en insats på ca 300 000 kr, som vid eventuell flytt återbetalas uppräknad med konsumentprisindex.

I kvarteret kommer att finnas gemensamhetslokaler på översta våningen som blir naturliga mötesplatser för hyresgästerna och också möjliga att hyra för den enskilde hyresgästen.

–Det här är en lösning som skapar möjligheter för gemenskap, service och trygghet och som dessutom är ett steg i stadsutvecklingen och ett lyft för Nygatan, säger Glenn Nordlund, kommunstyrelsens vice ordförande.

Planerad byggstart är september 2015 och första inflyttning årsskiftet 2015/16

Kommunens verksamheter som idag finns på Nygatan 18-20 kommer att flytta till stadshuset på Nygatan 16.

 

Publicerat