Du är här

2014-03-18 - Film-TV-Radio

Monica Z

I morgon onsdag drar Folkets Hus Gnistan i Gullänget igång sin cafébio igen, och först på programmet står den prisbelönta filmen om Monica Zetterlund. Se en trailer här.

Edda Magnason belönades med en Guldbagge för bästa kvinnliga huvudroll i Per Flys filmatisering om Monica Zetterlund. Även Per Fly fick en Guldbagge för bästa regi, och Sverrir Gudnason fick priset för bästa manliga biroll.

Torsdag 27 mars visas ”Captain Phillips”, 6-faldigt Oscarsnominerat drama med Tom Hanks i huvudrollen. En film, med verklighetsbakgrund, om hur ett amerikanskt lastfartyg kapas av unga somaliska pirater.

Onsdag 9 april visas ”Bäst före”, en dramakomedi om vänskap, åldrande och kärlek med Brasse Brännström, Kjell Bergqvist och Göran Ragnerstam.

Onsdag 16 april är det dags för ”Mig äger ingen” med Guldbaggebelönade Mikael Persbrandt i huvudrollen. En film som bygger på Åsa Linderborgs självbiografiska roman med samma namn.

Till sist visas danska ”Jakten”, 23 april, med Mads Mikkelsen i huvudrollen. Thomas Vinterbergs oerhört välspelade drama nominerades till en Oscar för bästa icke engelskspråkiga film.

Cafébio på Gnistan
19/3 Monica Z
27/3 Captain Phillips
9/4 Bäst före
16/4 Mig äger ingen
23/4 Jakten
Filmstart 13.00
Entré: 70 kronor inklusive fika

 

Dela med dig av denna artikel på: