Musik

Tuff debut av Tiger Bell

I morgon, onsdag, spelar de på Sliperiet. Lyssna här.

Melodier att dö för. Allsångsrefränger, snabbt, effektivt och utan skitsnack. Det är omdömen om Tiger Bells debutplatta. Nu på onsdag, 19 mars, spelar tjejerna på Sliperiet.

Tre fjärdedelar av Tiger Bell kommer från Luleå men det var i Stockholm 2010 som bandet bildades. Med en fot i poppen, en i punken och en i rocken kännetecknas Tiger Bells musik hög energi, hårt arbete, mycket glädje och – som de säger själva – tjatiga tjejkörer.

De krånglar inte till det utan håller sig till de tre klassiska punkackorden och devisen: en bra låt är en snabb låt. På debutalbumet som kom i höstas – ”Don’t Wanna Hear About Your Band” – är längsta låten 3 minuter och 3 sekunder, och texterna handlar om vardagliga saker som vänner, familj, killar, ilska och glädje.

”Varje refräng har det där riskmomentet som likt tuggummi under skosulan sätter sig på hjärnan och vägrar släppa taget.” skriver Lukinzine.se och Gaffa.se tycker att ”Tiger Bell verkar vara ett band som njuter av kvick poppunk där melodierna står ut och allt är rakt och rusar framåt.”

För Tiger Bell är skivtiteln också mer än en titel, det är ett ställningstagande. ”Andra musiker (vanligtvis män) brukar nämligen komma fram till oss efter spelningar för att berätta hur grymma vi var – för att i nästa andetag börja berätta om sitt eget band, som om vi bryr oss.”

Lokal arrangör är Föreningen Musikhuset.

 

 

Publicerat