Långviksmon

Vinteryran i Långviksmon i dag

Uppvisning av Ruff Riders och underhållning av Kung Bore står bland annat på programmet under Nordens största skoterträff. Kolla in en trailer här.

För fjärde året i rad genomförs nordens största skoterträff i Långviksmon. Ett gigantiskt projekt som drar flera tusen besökare. Med ett enormt ideellt engagemang är det möjligt att genomföra Vinteryran som bara växer för varje år. Trots den klena snömängden så är startfältet starkare än någonsin.

Våghalsarna Ruff Riders är ett av dragplåstren som kommer en göra en häftig freestyleshow på skoter. De kommer också att ha med sig Kourtney Hungerford & Sam Rogers från USA som båda körde Winter X-games i Colorado, Aspen i år. Ruff Ridersshowen kommer att hålla världsklass lovasr arrangörerna.

- Visst var vi oroliga att vi inte skulle kunna genomföra Vinteryran i år, men vi har fortfarande snö i Långviksmon. Det arrangemang vi har fått ställa in är skoterdragracingen. Den ska genomföras på sjön och där kan vi inte vara i år, så därför får det utgå ur programmet, berättar mässgeneralen Robin Svensson.

Yran i övrigt kommer att vara intakt med mässa, möjlighet att testa årets skotrar, skoteruppvisning, underhållning, föreningskamp, barnaktiviteter och mycket mer.

En bärande idé med Vinteryran har ända från start varit att det ska finnas något för alla, hela familjen ska trivas på yran. Därför satsas det mycket på barnaktiviter och allt för barnen är gratis.

- Ja det är viktigt att det finns något för hela familjen för att man ska vilja komma, berättar Robin. Det är nog det som göra att vi växer för varje år. Vi satsar inte enbart på de skoterintresserade. Vi bjuder på en riktig vinterfest för hela familjen.

Program
10.00               Vinteryra 2014 ÖPPNAR (Entré vuxen 50kr, barn upp till 12 år gratis)
10.00 - 17.00   Marknad/utställning
11.00 - 13.00   Gratis korv till alla barn under 12 år.
11.00 - 16.00   Gratis ridning, bandvagnsåkning, miniskoter, minigrävare, pulkåkning för alla barn
10.00                Skoteråterförsäljarkampen startar
10.30                Lilla vasaloppet (Gratis)
11.20                Föreningskampen "kval1"
12.00                Uppvisning "Ruff Riders"
12.30                Underhållning "Kung Bore"
13.00                Skoteråterförsäljarkampen "Halvtid"
13.00                Föreningskampen "kval 2"
13.15                Godisregn
13.30                Föreningkampen "kval3"
14.00                Föreningskampen "final"
14.30                Underhållning "Coming of age"
15.15                Uppvisning "Ruff Riders"
16.00                Skoteråterförsäljarkampen slutar
16.20                Prisutdelning
17.00                Vinteryra 2014 stänger

 

Publicerat