Du är här

2014-03-13 - Långviksmon
Nordens största skoterträff i Långviksmon nu på lördag. Foto: Håkan Nordström

Vinteryra i Långviksmon

Nordens största skoterträff genomförs i Långviksmon nu på lördag. Ett arrangemang som brukar locka tusentals besökare.

För fjärde året i rad genomförs Nordens största skoterträff i Långviksmon. Ett gigantiskt projekt som drar flera tusen besökare. Med ett enormt ideellt engagemang är det möjligt att genomföra Vinteryran som bara växer för varje år.

Trots den klena snömängden så är startfältet starkare än någonsin. Våghalsarna Ruff Riders är ett av dragplåstren som kommer en göra en häftig freestyle-show på skoter. De kommer också att ha med sig Kourtney Hungerford & Sam Rogers från USA som båda körde Winter X-games i Colorado, Aspen i år. Ruff Ridersshowen kommer att bli av världsklass.
– Visst var vi oroliga att vi inte skulle kunna genomföra Vinteryran i år, men vi har fortfarande snö i Långviksmon. Det arrangemang vi har fått ställa in är skoterdragracingen. Den ska genomföras på sjön och där kan vi inte vara i år, så därför får det utgå ur programmet, berättar mässgeneralen Robin Svensson.

Yran i övrigt kommer att vara intakt med mässa, möjlighet att testa årets skotrar, skoteruppvisning, underhållning, föreningskamp, barnaktiviteter och mycket mer.

En bärande i& med Vinteryran har ända från start varit att det ska finnas något för alla, hela familjen ska trivas på yran. Därför satsas det mycket på barnaktiviter och allt för barnen är gratis.
– Ja det är viktigt att det finns något för hela familjen för att man ska vilja komma, berättar Robin. Det är nog det som göra att vi växer för varje år. Vi satsar inte enbart på de skoterintresserade. Vi bjuder på en riktig vinterfest för hela familjen.


 

Dela med dig av denna artikel på: