Du är här

2014-03-13 - Örnsköldsvik
Mikael Byström och Lilian Norberg från Startpunkten tog emot Miljöpriset som delades ut av Per Sundin, Örnsköldsviks Miljövårdsgrupp. Bild: Örnsköldsviks kommun

Miljöpris till Startpunkten

Kommunens arbetsrehabiliterande verksamhet Startpunkten har tilldelats Örnsköldsviks Miljövårdsgrupps miljöpris 2014.

Startpunkten får priset för att verksamheten har en medveten miljöprofil och för samverkan med Miljö & Vatten (Miva) i Örnsköldsvik. Ett återvinningstält finns på Må återvinningscentral där Startpunkten tar tillvara möbler för rekonditionering. Detta är ett led i att personerna på Startpunkten ska ha vettiga arbetsuppgifter för att mäta arbetsförmågan. Samtidigt ger det personer som startar eget hushåll möjlighet att i Startpunktens butik ta del av utbudet. Verksamheten är även ett led i att medvetandegöra nyttan av återvinning.

Det var glada och stolta verksamhetsledare från Startpunkten som tog emot miljöpriset i form av diplom och ett vackert brödfat i svepteknik.

– Fantastiskt roligt för oss och våra arbetstagare att få ett så positivt erkännande. Vi brinner verkligen för att medvetandegöra återbrukstanken. Med små medel kan man återanvända mycket och dessutom få slutresultat som inte liknar andra dussinvaror, säger Lilian Norberg, chef för Startpunkten.
 

Dela med dig av denna artikel på: