Musik

Nostalgitripp med Hep Stars

På fredag gästar det 50-årsjubilerande bandet Folkan och Svenne Hedlund hoppas klara av besöket utan benbrott. Lyssna här.

1965 låg Cadillac, A tribute to Buddy Holly och Farmer John samtidigt på legendariska topplistan Tio i topp. Räkna med att få höra alla tre, plus många andra gamla hits, när 50-årsjubulerande Hep Stars kommer till Folkan 14 mars.

1964 hoppade Svenne Hedlund in som snabbinkallad ersättare vid mikrofonen i relativt nybildade Hep Stars. Resten är svensk musikhistoria.
Nyligen presenterades de tolv första artisterna och grupperna i Swedish Music Hall of Fame och ABBA var förstås självskrivna. Benny Andersson sa i en intervju att det skulle varit svårt att gå förbi ABBA men tillade samtidigt att det hade varit kul om även Hep Stars valts in.

– Ja det var ju roligt att han sa så, säger Svenne Hedlund om sin gamle medmusiker – som han dessvärre inte fått med på någon återförening av Hep Stars.

– Jag har varit på honom tidigare men fått känslan av att han inte gör så mycket mer än sina egna grejer och med Orsa Spelmän.
Svenne har i stället med sig Bengan Arenblad på keyboard, Joffe Enbom, bas, Totte Päivärinta, trummor, och nykomlingen Todde Stoor på gitarr. Och han lovar en riktig nostalgitripp.

– Ja det blir det. Vi har lagt tyngdpunkten på låtarna som var hits mellan 1964 och 1969.

Dessutom hoppas den nyblivne 69-åringen att besöket i Ö-vik klaras av utan benbrott.

– Jag har för mig att det var en vinterturné tidigt 1966 när vi spelade på Folkets Park och ett helt gäng fans stormande scenen. Jag blev livrädd och hoppade över ett räcke, ramlade nerför en trappa och fick en spricka i foten. Men det ska bli kul att komma till Ö-vik igen, jag har fler minnen därifrån än brutna fötter.

 

Publicerat