Musik

Henrik Åberg – på svenska

Han är mest känd som Elvis-tolkare men nu släpper Henrik Åberg från Härnösand ett samlingsalbum på svenska. På lördag den 1 mars uppträder han på Folkan Teater. Lyssna här.

Henrik Åbergs nya platta släpps på onsdag men har redan kommit ut i Finland, där han har en parallell karriär.

– Jag har jobbat några år med Thomas Enroth, kapellmästare och låtskrivare, och vi märkte när vi spelade i Finland att publiken ville höra den svenska musiken som jag släppte under 90-talet. Så vi bestämde oss för att göra ett samlingsalbum och samtidigt passa på att skriva lite nya låtar, säger Henrik, som bland annat gör en duett med finska sångerskan Heléne Nyberg.

Det är länge sedan Henrik Åberg gav en konsert med svenska låtar. Fokus har legat på Elvis och självklart blir det även Elvis den här gången.

– Han hör ihop med min svenska karriär, det var ju så allt började i Sikta mot stjärnorna 1995. Jag planerar också att dragspelet ska finnas med på något hörn. Jag började spela dragspel i sjuårsåldern och hade Jörgen Sundeqvist som lärare. Jag trodde faktiskt inte att jag skulle koncentrera mig på sång, men så blev det.

Förutom Henrik Åberg medverkar Heléne Nyberg, Thomas Enroth och hans orkester samt schlagerexperten Thomas Lundin.

 

Publicerat