Du är här

2011-07-27 - Mat & dryck
Foto: Robin Paulonen. Min blev inte så jättefin men smakade underbart!

Kycklingburgare

En snabblagad och fräsch kycklingburgare som alla i familjen älskar. Receptet är hämtat ur boken Laga mat tillsammans jag köpte på secondhand.

Färdigt på: 20 min

Ingredienser: 

Kycklingfärs, måttlig mängd.

1 dl salladslök (ca 50 g), hackad
1 msk salvia, hackad, färsk
1 msk citron, pressad
0.5 st citron, skal
1 tsk salt
Svartpeppar
2 msk smör, till stekning


Gör såhär:

1. Blanda alla ingredienserna och forma smeten till 4 eller 5 burgare.

2. Hetta upp en stekpanna med smör och stek burgarna på medelstark till svag värme, 4–5 minuter på varje sida.

3. Servera med dina favorittillbehör.

Dela med dig av denna artikel på: