Du är här

2011-04-07 - Malin H

Ekologisk, hemgjord snabbmat

Den här linssåsen är en av Leons favoriter och gör man som vi gör, och ofta kokar mycket linser och fryser in ca. 3 dl. i påsar så är det lätt att ta fram en på morgonen om man vet med sig att middagen kommer bli jäktig.

'Snabbmat' kan vara god, nyttig och ekologisk, här har ni beviset;

Linssås, 4 port.

3 dl. kokta linser *
1 påse taco-kryddmix *
1 gul lök *
1 vitlöksklyfta *
1 dl. majs *
2 dl. grädde *
salt *, peppar *

kokt pasta

Häll vatten i en pastakastrull och låt koka upp med löken och vitlöken skalas och finhackas. Häll i pasta för 4 port. och koka enligt anvisningar på paketet. Lägg en klick smör i en stekpanna och låt majsen få lite färg. Lägg sedan i och bryn löken. Tillsätt linserna och 'fräs' runt i pannan och häll sedan över påsen med tacokrydda.

Då allt blandats runt lite, häll över grädden, sänk värmen och låt sedan småputtra tills pastan kokat klart. Under tiden hackar man upp lite grönsaker och färsk frukt (typ tomater *, gurka *, äpple * och kiwi *) så gör det inget att man missar salladen - man har grönsaker till maten och frukt efter i alla fall.

 

Servera och njut! Supergott! :P

Dela med dig av denna artikel på: