Musik

Magnus Uggla till Ö-vik

Sommarens stora konsert på Parken hålls lördag 18 augusti med veteranen Magnus Uggla.

Sveriges vassaste nagel i ögat drar Svea rike runt med en ambulerande rockshow i sommarsolen. Magnus Uggla plockar de flesta låtarna från sina plattor från sent 70-tal/tidigt 80-tal, kryddat med nya favoriter från ”Innan Filmen Tagit Slut…” och bjuder på en sanslös rockshow.

Turnén startar i Borlänge på Peace & Love-festivalen och avslutas 21 konserter senare i slutet av augusti. 18 augusti kommer Uggla till Örnsköldsvik och Parken.

Många har en relation till Magnus Uggla. Beroende på vilken sida av trettioårskrisen man befinner sig så höjer man sitt glas till antingen ”Varning På Stan” eller ”Jag Mår Illa”.

Den klassiska sviten av album som började med ”Bobbo Viking” och mynnade ut i prisbelönta ”Välkommen till folkhemmet” är på många sätt omatchat i den svenska pophistorien. Med ”Vittring”, ”Skandal Bjotis”, ”Sommartid”, ”IQ” och redan nämnda hits kan man lätt kalla detta för Ugglas guldålder; uppkäftigt och med satir som draget vapen svepte Uggla undan benen på både kritiker och fans.

– Som jag har längtat. Sen de två klubbspelningarna i julas har jag gjort mig tillgänglig varenda dag och tjatat på att få komma hemifrån. Äntligen har någon gjort sitt jobb och levererat världens härligaste sommar. Det kommer bli toppen!, hälsar Magnus Uggla i ett pressmeddelande.

Publicerat