Evenemang

Sveriges näst bästa Gyllene Tider

Billy från Uddevalla är ett av dragplåstren under årets Sommarfest på Sjötorget.

De har charmat ö-vikspubliken tidigare genom att spela Gyllene Tiders hits. Nu till helgen avslutar Uddevallabandet Billy fredagskvällen under årets upplaga av Sommarfesten.

När Hamnfesten lade ned tog Sommarfesten vid och nu har arrangörerna laddat inför andra upplagan, som precis som i fjol har sitt centrum vid Sjötorget och med blandad underhållning.

Käglorna, som för övrigt är en av arrangörerna, inleder festen med sin vattenshow på fredag eftermiddag. En show de också kör under lördagen. Dubbla shower blir det även för Godmerstas egen Elvis – Eilert Pilarm.

Under fredagskvällen får publiken också stifta bekantskap med rockbandet The Mojos från Umeå innan det blir Gyllene Tider för hela slanten som avslutning. Billy består av fyra grabbar från Uddevalla som enbart inriktar sig på att lira Per Gessles gamla Gyllene Tider-hits – vilka alla förstås kan sjunga med i.

Starten för segeltävlingen Malux High Coast Race inleder lördagens fest som bland annat innehåller uppvisningar i såväl jujutsu och zumbadans. Under kvällen visar det nystartade lokala coverbandet Blow Your Cover upp sig innan Umeåbandet Highway Boys äntrar scenen.

Ö-viks hip-hop-duo Helt Okej tar sedan över och som avslutning på hela Sommarfesten är det dags för välkända Pink Hink att sätta publiken i feststämning.

– Vår ambition är att erbjuda både barn, ungdomar och vuxna intressanta aktiviteter som vattenskidor, lotterier, tävlingar och uppträdanden av olika slag – allt ifrån barnallsång med apan Lelle till vuxenallsång med partybandet Pink Hink. Vi blickar framåt med spänning inför årets sommarfest med en förhoppning att det blir fullsatt även i år, säger Niklas Berggren på Harrys.

Förutom Harrys och Käglorna arrangeras Sommarfesten av Friska Viljor, Hoppets Stjärna, Barnens Dagsföreningen och Världsklass 2015.

Program Sommarfesten 2012

Fredag
16:00 Festplatsen öppnar
17:00 Käglorna vattenshow
17:50 Tuffe Uffe & Apan Lelle
18:15 Öviks gatumusikanter
20:00 Eilert Pilarm
21:00 Trubadur Jonas & Jonna
22:00 The Mojos
24:00 Billy Gyllene tider tribute
02:00 Festplatsen stänger
Lördag
12:00 Festplatsen öppnar
12:00 Malux high coast race start
13:00 Ju-jutsu uppvisning
15:00 Tuffe Uffe & Apan Lelle
16:00 Zumbadansuppvisning
17:00 Käglorna vattenshow
18:00 BRAGO
19:00 Graphic Lines
20:00 Eilert Pilarm
21:00 Blow your cover
22:00 Highway boys
23:00 Helt Okej
24:00 Pink Hink
02:00 Festplatsen stänger
Länkar
Publicerat