Musik

Blytung julklapp

Ö-viksbandet Absorbing The Pain bytte namn till Sint vilket ledde till att de gick i graven – bara för att återuppstå igen som Absorbing The Pain. Nu släpper de sitt nya album – Sint.

– ”Sint” är vår katarsis, vårt reningsbad och vår nystart, säger gitarristen Peo Hedin.

Enligt egen utsago har Absorbing The Pain slagit sig in på en proggigare, hårdare, mörkare och melodiösare väg. Helt klart befäster de tronen som Ö-viks genom tiderna absolut tyngsta band – Sint bjuder på tolv låtar som fullkomligen tar andan ur lyssnaren. På något spår kan man finna influenser av Led Zeppelin, men här handlar det om ett luftskepp som är betydligt mer välfyllt av bly än föregångarna. Om det blir några spelningar fram-över återstår att se.

– Vi har ingen direkt plan förutom musiken, vi är mitt i att skapa vår egen framtid och vi gör ständigt nya låtar. Det är det vi trivs med och vill hålla på med, vad det gäller live får vi se. Tycker folk om det så ger vi oss ut, vi älskar att spela live. Men når vi inte ut så låser vi in oss i studion och njuter.

Absorbing The Pain består av Peo Hedin, gitarr, Anders Sandström, bas, Magnus Grundström, trummor, och Jonas Moström, sång. Fredrik Westin har hjälpt till med texterna och den australiensiske konstnären Cameron Grey har skapat omslaget.

Absorbing The Pain är tillbaka, återfödda och starkare än någonsin – och som sagt blytunga.

Publicerat