Skola & utbildning

Själevadsklass akvarietävlar

– Det känns lite ovanligt och coolt med ett akvarium i vårt klassrum, säger Tuva Norgren, en av de förväntansfulla eleverna och klasskompísen Isabelle Edman tillägger:
– Det ska bli spännande att vi, hela klassen, får ta hand om fiskarna.


Sjutton klasser i Sverige deltar i projektet/ tävlingen, som är nytt för i år och som kommer att avslutas under vårterminens senare hälft.
Då blir det ett skriftligt prov, där aktuell kunskap testas och de deltagande klasserna kan då vinna en klassresa till en av Sveriges djurparker eller offentliga akvarium.

– Det här blir en liten annorlunda utmaning för oss, säger läraren Frida Hallin och fortsätter:

– Projektet går ut på att vi ska sköta akvariet under läsåret tillsammans med vår mentorbutik Djurmagazinet här i Ö-vik. Tanken är att eleverna ska ta ansvar för akvariet och att vi ska kunna integrera detta med andra skolämnen, exempelvis svenska, matte, bild och NO. Sedan kommer vi naturligtvis att fortsätta med vårt akvarium även när projektet har avslutats.

Fakta om projektet
Skolakvariet 2016 är ett projekt lett av ZOORF med ambition att öka intresset och förståelsen för djurhållning hos nästa generation.
Projektet är ett samarbete mellan ZOORF, grossister & producenter, zoobutiker, djurparker/offentliga akvarier samt skolklasser i Sverige.   
Projektledare och expert är Christian Brams (akvarist med många års erfarenhet, både professionellt och på hobbynivå).





 

Publicerat