Musik

Viva La Orup

En hitkavalkad med Sveriges popkung. 28-29 oktober stannar Orup till i Örnsköldsvik på sin turné genom landet och på ”Viva La Pop” lovar han allsång och kyssar.

2011 var Orup Sjunde i Sjunde-artist i Strandparken. 28-29 oktober återvänder Sveriges popkung till Örnsköldsvik för att sätta upp sin kritikerrosade show Viva La Pop i Fjällräven Center.

Det är en rejäl hitkavalkad som Orup och hans tolvmannaband bjuder på under Viva La Pop och kritikerna har öst beröm över showen som visats vid inte mindre än 150 utsålda tillfällen i Stockholm och Göteborg. Nu är turnén igång och Karlskrona, Malmö, Örebro, Linköping och Gävle är avklarade, i helgen spelar Orup i Luleå innan det är dags för Örnsköldsvik och två konserter i Fjällräven Center.
– Det var skitkul att spela i Ö-vik senast och det var inget fel på det vi gjorde då, men det här är bland det roligaste jag gjort. Helt magiskt. För det första är föreställningen helt annorlunda, vi har ett jättestort band och det är väldigt mycket show. Det är utformat på ett helt annat sätt, med mer utarbetade arrangemang, säger Orup.

Du har en diger låtkatalog att gräva ur, hur valde du låtar?
– Det var inte så svårt faktiskt. Jag hade kanske 35 låtar i början men sedan kom vi ned på runt 25. Vi har tänkt mycket sceniskt den här gången och valt låtar som passar. Vi spelar sådana sånger som går att göra i den här typen av arrangemang, och så finns det förstås vissa som helt enkelt inte går att låta bli. I och med att vi stöpt låtar och scenframträdanden i ett format jag inte gjort tidigare kändes det ändå fräscht att använda de låtar som folk har hört.

Hur känns det nu när ni är igång?
– Det har varit helt fantastisk, det var länge sedan jag spelade i lite större arenor. Man känner sig lite som Robbie Williams, som en underhållare. Det är häftigt. Vi spelade ett år på Rondo i Göteborg och ett år på och Börsen i Stockholm, där blir det väldigt tight med publiken men jag tycker att vi lyckas förmedla föreställningens innebörd till alla i publiken även i större arenor. Det är många moment som är så kul, utan att använda några tekniska lösningar har vi fått ihop en dynamisk föreställning och ett otroligt skönt upplägg. Vi är tolv i bandet och alla är med i allra högsta grad. Det är jag, bandet och låtarna – en klassisk gammaldags jävla konsert med bra energi mellan oss och publiken.

Senast du var här lovade du publiken att de kunde förvänta sig allsång och kyssar, vad blir det nu?
– Ha-ha! Ungefär samma, fast ännu mer. Dubbelt upp kan vi säga.

Välkommen tillbaka till Örnsköldsvik!
– Tack, det ska bli roligt!


 

 

Publicerat