Näringsliv

Statsministern besöker Bioraffinaderiet på Domsjö Fabriker

Imorgon besöks Domsjö Fabriker och SP Processum av statsminister Stefan Löfven och landsbygdsminister Sven-Erik Bucht.

Under besöket i Domsjö visas delar av bioraffinaderiet. Domsjö Fabriker spelar en viktig roll i utvecklingen av framtidens bioekonomi. Bioraffinderiet har under senaste åren rönt stor uppmärksamhet för sin omställning från ett traditionellt massabruk till ett avancerat bioraffinaderi. Med ursprung i ett hållbart och spårbart skogsbruk kan Domsjös produkter ersätta fossilt baserade produkter inom många områden.

– Intresse för bioekonomi har växt inom många områden. Allt fler ser bioekonomin som en viktig lösning för att nå en hållbar framtid. Vii Domsjö, tillsammans med den nationella skogsindustrin, är en viktig pusselbit i denna utveckling, kommenterar VD Lars Winter i ett prrssmeddelande inför besöket och tillägger;

– Vi har märkt av regeringens intresse i frågan och självklart känns det inspirerande att de nu väljer att besöka oss och SP Processum här på plats.
Diskussionen om ett hållbart samhälle där fossila produkter ersätts med hållbara alternativ är aktuellare än någonsin. Domsjös möjlighet att leverera cellulosa för framställning av bla viskosfibrer har rönt stor uppmärk-samhet inom den internationella modevärlden. Men bioraffinaderiet producerar redan idag fler produkter som ersätter fossilt baserade alternativ.

Publicerat