Övrig sport

Här avgörs Stadsloppet

Så här ska idrottsälskarna springa, jogga eller gå i Örnsköldsviks stadslopp i samband med Idrottsyran, lördag den 10 september.
– Bättre för varje år. Nu går loppet mitt i stadskärnan och inte bara efter strandkanten, säger Tommy Häggström i arrangörsstaben.

Idrottsyran är idrottens manifestation i Örnsköldsvik. Ett utmärkt tillfälle för alla idrottsföreningar att årligen marknadsföra sin idrott och stärka klubbkassan. I och kring Fjällräven Center blir det en mäss- och aktivitetsdag den aktuella lördagen och när kvällsmörkret lägger sig över innerstaden går startskottet för Örnsköldsviks stadslopp – utmaningen för elitlöparen och motionären eller för de som vill; bara en trevlig promenad eller joggingtur.
– Vi hoppas och tror att det blir en riktig folkfest där ung som äldre, elitlöparen, motionären och till och med soffliggaren tar sig runt banan. Hela innerstan ska sjuda av liv med en och annan aktivitet längs vägen, fortsätter Tommy Häggström.

Många idrottsföreningar är för närvarande engagerade i försäljningen av startkort och ett flertal planerar för att delta under mäss- och aktivitetsdagen.
– Vi har en stor variation bland de anmälda klubbarna, men det finns utrymme för fler. Arbetet fortsätter med att göra Idrottsyran till ett stort och givet inslag bland höstaktiviteterna i Örnsköldsvik.

Elitlöpare, motionärer, joggare, lufsare och flanörer springer ett eller två varv på den cirka fem kilometer långa banan i Örnsköldsviks centrum. Och uppmärksammad målgång sker under mediakuben inne på isovalen i Fjällräven Center.
– Vi har gjort en del justeringar efter premiären förra året som vi hoppas och tror att deltagarna kommer att uppskatta. 19.30 går startskottet för andra upplagan av Örnsköldsviks Stadslopp, säger Tommy Häggström.

Här anmäler du dig!

Publicerat