Fotboll

Hallå där Anton Granath i Friska Viljor!

Imorgon lördag tar ni emot Gällivare/ Malmberget. Tre raka förluster, nu senast i bortamatchen mot jumbon Ånge. Dags för en vinst nu?
– Ja precis, en vinst skulle komma väldigt lägligt nu. Dels för att förlorat tre matcher i rad nu samt att avståndet neråt mot en eventuell kvalstrid minskat. Det är något som vi helst vill undvika att bli indragen i.

Hur vill du kommentera er insats i senaste matchen?
– Jag tycker inte att vi gör en riktig plattmatch spelmässigt, trots att man kan tro det med tanke på resultatet, 3-1 mot ett lag som tagit tre poäng hittills i år. Skillnaden var att de var mer effektiva och satte de lägen som de fick och vi missade våra, rätt många chanser, tyvärr.

Gällivare ligger placeringen efter er i tabellen, en poäng skiljer.
Vad måste förbättras inför helgen hemmamatch?
– Effektiviteten är en sak, men kanske framförallt att vi börjar jobba för varandra igen ute på planen. Som vi gjorde i fjol och innan uppehållet, men av någon anledning slutat med. Vilket också var något vi poängterade när vi hade ett litet snack efter matchen senast.

Ni har 27 gjorda och 45 insläppta mål hittills under säsongen. Hur ska ni få fart på målskyttet?
– Vi har ju vår bästa målskytt från förra och denna säsong hittills skadad (Rasmus Engström) och det är klart att det påverkar. Men det är ingen ursäkt då vi andra måste steppa upp och sätta de chanser vi får.

Vad kan vi förvänta oss för matchbild på lördag?
– Jag tror det blir en tight match där vi ändå kommer ha övertaget med boll och målchanser med tanke på att de är hemmaplan och vi vill verkligen gå för en trea.

Ett matchtips!
– Tror på 2-0 till oss!

Lycka till!
– Tack så mycket!



 

Publicerat