Övrig sport

Norra BTK lever igen

I november 2010 lades anrika bordtennisklubben Norra BTK i vila. Framtiden var oviss, men nu lever den igen. Sedan förra hösten växer föreningen för varje dag som går.
– Det är fantastiskt glädjande, säger Örjan Westberg som tillsammans med Göran Carstedt och Stieg Sundberg bildade klubben 1961.

Sedan ett år tillbaka åker borden fram i de två mindre idrottshallarna vid Parkskolan. Drygt 20 pingissugna herrar samlas varje torsdag för att spela och träna tillsammans och nu är siktet inställt på att arrangera distriktsmästerskap i mitten på november och att ta initiativ för att bygga upp en ungdomsverksamhet.

För närvarande består nämligen klubben i huvudsak av mogna män.
– Det är roligt att vi blir fler och fler och nu vill vi öppna upp för ungdomarna. Därför behöver vi nya träningslokaler att växa i, säger Henrik Lindström som redan för tre år sedan gjorde det första försöket att väcka liv i gamla BTK.
– Då var förutsättningarna inte lika bra och jag var fortfarande engagerad i en massa annat. Men sedan förra hösten rullar det på och nu ser det riktigt lovande ut, säger Henrik som även är distriktsförbundets ordförande.

Under Idrottsyran den 10 september vid Fjällräven Center kommer klubben att visa upp sig och låta nyfikna prova på bordtennis. Henrik Lindström har varit elitspelare under många år och när han flyttade hem till Örnsköldsvik igen kom tanken på att få fart på Norra BTK igen.
Ett initiativ som inte minst gläder en gammal bordtennisprofil och en av klubbens grundare:
– Det var trist när föreningen blev vilande på grund av ledarbrist, men desto roligare nu att den är på benen igen. Jag önskar Henrik och övriga i klubben all lycka, säger Örjan Westberg, 71, som lämnade Örnsköldsvik på ett tidigt stadium och bor i huvudstaden sedan flera år tillbaka.
Men han minns med glädje då klubben bildades.
– Jag var bara 16 år och vi spelade pingis hemma i Carstedts källare på Solgårdsgatan. Det var där allt började.

Nu kan Henrik Lindström och övriga skriva ny historia. Norra BTK lever igen och vill det sig väl är klubben till och med representerad vid europamästerskapet för veteraner som arrangeras i Helsingborg nästa år.
Klubbens bäste spelare genom tiderna; Magnus Gidlöf, med meriter både från landslag och proffsliv, har nämligen anslutit sig till gänget som på torsdagarna tränar tillsammans.
Och han utesluter inte en comeback trots att han knappt har hållit i en bordtennisracket på många år:
– Vi får se hur det blir. Men visst skulle det vara väldigt roligt att se hur man står sig i konkurrensen mot andra pingisgubbar.

 

Publicerat