Näringsliv

Cruisingsuccé

Försommarens världsnyhet – Birka Cruises besök i Höga Kusten – har väckt omfattande uppmärksamhet. Destinationen kan inte bara vittna om ett stort massmedialt genomslag utan även om ett varmt engagemang från lokalbefolkningen som hälsade båten välkommen både på land och till havs. Så pass så att ett nytt begrepp – ’Birkaspotting’ – myntades.

Höga Kusten Turism som på uppdrag av Birka Cruises paketerade upplevelser till kryssningsartygets passagerare bekräftar succén:
– Vi har i dagarna faktureretat rederiet för utflykter runtom i Höga Kusten på omkring 700.000kr. Till detta tillkommer all övrig konsumtion så som mat, dryck och shopping från både utflyktsbesökarna samt de som valde att upptäcka Härnösand och Höga Kusten på egen hand vilket gör att vi räknar med en total omsättning på omkring 1,5 miljoner kronor som kommer våra lokala företag tillgodo,  säger Maria Lundkvist, verksamhetschef för Höga Kusten Turism.

Redan kort tid efter årets besök bekräftade Birka Cruises att man avser att även 2017 erbjuda minst två turer till Höga Kusten. Försäljningen av resorna påbörjas i november och med tanke på den snabba åtgång av årets biljetter så rådes intresserade att vara ute i god tid.
– Vi är stolta över att Birka Cruises fortsätter att erbjuda Höga Kusten som en av sina utvalda kryssningsdestinationer. Vi ser detta som ett lånsiktigt partnerskap med mervärden för alla parter, säger Peter Holmqvist, VD för Höga Kusten Destinationsutveckling AB.

Birka Cruises besök i Höga Kusten blev inte bara lyckat för besöksnäringen i regionen utan också för Catherine Lindén som nyligen utsågs till vinnare av destinationens Instagram-tävling. Juryns motivering lyder: Vinnaren har på ett utmärkt sätt sätt lyckats fånga Birka Crusies i Höga
Kusten. Den branta strandlinjen, det djupa havet , lugnet, dramatiken och människorna i bilden skapar en genuin känsla för Höga Kusten.
’När det stora fartyget kom glidande innanför Högbonden, en av Nordingrås och Höga Kustens giganter (både bokstavligt och bildligt), såg jag chansen att få med båda bjässarna i samma bild’ säger Catherine Lindén som tilldelas ett presentkort på Naturkompaniet värt 7.000 kr.

Publicerat