Näringsliv

PulpEye levererade den hundrade DDA-mätaren

Solenis i USA blev genom köpet av ytterligare en DDA 5, användaren av den hundrade DDA-mätaren från PulpEye.

DDA, eller Dynamic Drainage Analyzer, är en dynamisk avvattningsmätare som ger avvattningsvärden jämförbara med verklig avvattning på ett viraparti. Mätaren används av pappers- och kartongtillverkare, liksom leverantörer av kemikalier och fyllnadsmedel, över hela världen.

– Vi har kunder i hela världen vilka använder vår DDA i både ordinarie produktion och i utvecklingsprojekt, säger Öjvind Sundvall, VD PulpEye. Att vi nu passerat hundra levererade DDA-mätare känns fantastiskt bra och vi har ytterligare leveranser på gång. Ifjol lanserades DDA 5, den senaste versionen av vår dynamiska avvattningsmätare. Den nya modellen har rönt ett stort intresse genom att den har ett antal nya finesser för effektivare avvattningsmätningar.

DDA 5, har en kompakt design och är försedd med en rad nyheter som att retentionen fås automatiskt med hjälp av en turbiditetssensor. Avvattningshastigheten kan presenteras för valda tidsintervall under analysen. Kemikaliedoseringen sker automatiskt. Genom att utrustningen rengörs automatiskt efter varje analys kan betydligt fler analyser än tidigare göras per timme. All inmatning och resultatpresentation sker med ett nytt användarvänligt gränssnitt.

PulpEye AB är ett innovativt företag inom mätteknik online och fokuserar på applikationer och tjänster för den globala massa- och pappersindustrin. Huvudprodukter är massaanalysatorn PulpEye och flisanalysatorn ScanChip Huvudkontoret finns i Örnsköldsvik och PulpEye säljer sina produkter genom lokala representanter I Europa, Nordamerika, Sydamerika, Asien och Australien. 

Publicerat