Övrig sport

Pensionärer bjuds in till gratis bowling

Levnadsveteranerna i föreningen P-bowling har redan 120 aktiva medlemmar, men vill välkomna ännu fler. Därför bjuder de in traktens pensionärer till prova på-bowling i Örnsköldsviks bowlinghall.


Föreningen P-bowling, som nästa år firar 30-årsjubileum, är öppen för alla pensionärer och förtidspensionärer som känner sig manade att vara med.
– De äldsta vi har är två 90-åringar, berättar ordföranden Anders Rönquist. Vi har också många kvinnor i föreningen, och det är vi väldigt glada över.
För de aktiva är tisdagar vikta åt seriespel med 14 femmannalag, medan måndagar och onsdagar ägnas åt träning. På torsdagar sker utbyten med lag från Umeå, Härnösand och Lycksele.
– De kommer till oss och vi åker till dem. Då fyller vi en hel busslast, säger Anders. Vi har väldigt roligt tillsammans.

Nu vill föreningen bjuda in fler i gemenskapen, och därför anordnas två dagar med gratis prova på-bowling till veckan. På tisdag 23 augusti och torsdag 25 augusti håller Örnsköldsviks Bowlinghall nedanför Parkskolan öppet mellan 10.00 och 14.00. De som dyker upp får chans att lära sig grunderna av styrelsemedlemmen Alf Sander, som själv är gammal tävlingsspelare.
– Alla är hjärtligt välkomna, säger Anders. Det är inget lätt spel, men jag skulle säga att det är beroendeframkallande. Det kräver koncentration, balans, kroppskontroll och timing som man tränar upp och håller igång – och det tror jag är nyttigt för oss pensionärer.
 

Publicerat