Evenemang

Höga Kusten får egen smakfestival

Nu ska fler få chansen att upptäcka Höga Kustens unika smaker. I sommar är det premiär för Smakfest Höga Kusten, en mat och dryckesfestival som samlar både matintresserade och smakaktörer. Tidningen 7 bjuder på gratis entré. Håll utkik efter biljetter i första augustinumret nu på fredag.

– Det är hög tid att uppmärksamma Höga Kustens unika smaker, säger initiativtagaren Eva Jilkén.
Höga Kusten är hetare än någonsin, men än har många kvar att upptäcka Höga Kustens unika smaker. Därför lanseras Smakfest Höga Kusten, en festival där du har möjlighet att träffa ledande restauranger, producenter, livsmedelsföretag och mathantverkare och samtidigt smaka och lära dig mer om Höga Kustens smakkultur.
– Det är hög tid att uppmärksamma Höga Kustens unika smaker, säger Eva Jilkén och fortsätter.
Vi bjuder på ett fullspäckat program med aktiveter som Pop Up restauranger, närproducerad långbordsmiddagar, ginprovning, ostkakecook-alongs, smakrika workshops och seminarier.

Redan idag hittar vi allt från Ulvö Hotell, Hernö Gin, Häggby Gård, Mjälloms Tunnbröd och Slow Food Ådalen till surströmmingsakademin och LRF bland deltagarna.
– Vi har fått en otrolig respons och det känns fantastiskt att visa upp det bästa av Höga Kusten och bjuda våra besökare på en god smakupplevelse och en härlig festivalstämning.  
Festivalen vänder sig till alla som är nyfikna på Höga Kustens smaker, barn som vuxna, och går av stapeln den 13 augusti. 

Läs mer här!

 

Publicerat