Modo Hockey

Träningscamp för hockeyspelare

Hockeyskolor kryllar det av på sommaren, men ett läger med fokus på specifik fysträning är inte alls lika vanligt.
Det vill Modo Sports Academy ändra på och bjuder därför in till träningscamp i Fjällräven Center.

Jonas Franzén och Tobias Nordin arbetar för Modo Sports Academy och är männen bakom den summercamp som drar igång den 29 juni. Det handlar om ett träningsläger under tre dagar som vänder sig till tjejer och killar födda 2000 till 2003.
16-åringarna inleder med sitt läger vecka 26, 15-åringarna veckan därpå och vecka 29 är det dags för 14-åringarna.
– Vi vänder oss till precis alla ungdomar. Det rör sig om hockeyspecifik fysträning, men vill exempelvis en fotbolls- eller innebandyspelare vara med är hon eller han välkommen. Vi siktar på tio ungdomar i varje grupp och det är först till kvarn som gäller, berättar Jonas Franzén.

De tre dagarna kommer att innehålla fem hockeyspecifika träningspass plus två teoripass; ”Kost och träning samt ”Fysträning för hockeyspelare”. Jonas Franzén och Tobias Nordin hoppas och tror att det finns en efterfrågan för den här typen av sommarläger och att träningscampen i Fjällräven Center blir årligt återkommande.
– Det finns många ungdomar som siktar högt med sitt idrottande och vet vad som krävs. Men det finns också de som skulle må väldigt bra av att på ett tidigt stadium lära sig att träna och äta rätt för att lägga den bästa grunden, säger Jonas Franzén.


 

Publicerat