Evenemang

Familjedag i Rössjö

Wullger & Mimmi bjuder på scenshow nu på lördag, 30 juli.

Sång och musik, skulpturverkstad, målarhörna och mycket annat står på programmet när jubilerande Rössjö By- & Kulturförening arrangerar en familjedag lördag 30 juli. Dessutom blir det scenshow med Wullger & Mimmi.

Rössjö By- & Kulturförening firar 20 år i år och en del i firandet blir en stor familjedag i slutet av juli. Dragplåstret till festligheterna är Gycklarkompaniet från Gävle som kommer med scenshowen Wullger & Mimmi, ett spektakulärt artistpar som lovar att bjuda på massa bus och upptåg som trolleri, publikfrieri, kanske lite dans och livsfarlig jonglering.
I övrigt bjuds det på sång och musik, ansiktsmålning, fiskdamm, naturstig och servering. Känner du för att själv vara lite kreativ finns en målarhörna och en skulpturverkstad i samarbete med High Coast Art Valley, konstdalen i Höga Kusten som finns till på grund av en generös man från just Rössjö.

Nätterlunds Minnesfond, som bekostat mängder av offentliga utsmyckningar i Nätradalen, bildades efter att Jonas Nätterlund testamenterat all sin egendom till en fond som ska köpa in konst till hans hembygd i Sidensjö-Nätra. När Jonas avled 1995 var hans aktieportfölj värd 24 miljoner kronor.
Rössjö By- & Kulturförening håller också till i det som återstår av den gård där Jonas Nätterlund växte upp och föreningen arbetar för att bevara denna kulturskatt.

 

 

Publicerat