Friluftsliv

Premiär för hälsolopp under Husumdagen

I samband med den årliga Husumdagen på lördag arrangeras en löptävling för hälsans skull. Bakom initiativet står idrottsklassen Ekla på Nolaskolans gymnasium.
Tävlingen startar klockan 10 och anmälan tas emot vid utegymmet från och med klockan 9. Deltagarna väljer sedan mellan att springa 2,5 eller 5 kilometer. Vinnaren i 5-kilometesloppet får ett vandringspris i form av en pokal och det lottas även ut ett pris ut bland deltagarna i 2,5-kilometersloppet. 
– Vi kommer också att bygga upp en rolig liten hinderbana för barnen i utegymsområdet där barnen som deltar får medalj, berättar eleven Julia Vestin.
 
Julias klass står dessutom bakom kraftmätningen ”Husums starkaste” där det tävlas i chins och dips. Gemensamt för alla tävlingsmoment är en deltagaravgift som går till elevernas klasskassa.
– Vi är en idrottsklass och gör ett ekonomiprojekt där det gäller att samla in så mycket pengar som möjligt, förklarar Julia. Så alla som vill och kan får komma och stötta oss. Vi tyckte det kändes rätt att arrangera något i hälsans tecken.
 
Publicerat