MakeUpByIda

Tutorial time!

Helgmakeup med blått inslag som är en av vårens största trender 2016.

Hallå på er! 

Då var denna vecka gjord och det är snart helg, Valborg dessutom. :)

Jag skrev i förra veckans inlägg att jag skulle bjuda på en liten tutorial. Så idag passar bra tycker jag, fredag och allt! Denna är några veckor sedan jag gjorde för jag har tyvärr inte haft tiden att göra en sprillans ny denna vecka. Men det kommer snart! Vårens trend, BLÅTT! Jajamen, och det tycker jag om. Många kanske är rädd att sminka sig med färg, men man behöver ju inte ha en knall blå ögonskugga om man tycker att det blir för mycket utan satsa på en blå kajal istället. Jag gillar både och!

Men nu till tutorial!

1: Börja med att lägga en ögonskuggsprimer. SÅ viktigt, annars kan skuggan falla ned och den börja skikta sig under dagen. Samma sak där, JOBBA in produkten!!

2: Ta en ljusbrun skugga och applicera den i globlinjen för att få en snygg övergång med de andra färgerna sen. Och en ljusare skugga lägger du under brynet för att lyfta upp ögat.

3: Lägg en vit kajalpenna längst ut på ögonlocket. Den lägger du bara för att få en mer intensitet i den ögonskuggan du ska lägga där senare. Vitt framhäver alla skuggor, så är det en skugga som inte har så hög pigment av färg, lägg en vit kajal först och BOOM klockren färg.

4: Sudda ut kajalen.

5: Lägg den blå skuggan på det vita. (eller vilken färg du nu önskar att ha)

6: Sudda, sudda och sudda lite mer med en blend borste. Du vill inte ha en markant kant av skuggan så återigen SUDDA! Antingen utan färg på penseln eller med den ljusa bruna skuggan du la först. Tycke och smak! Jag har lagt en lite mörkare brunfärg för att få mer djup.

7: Vit kajal igen, i inre hörnet av ögat. Sudda ut.

9: Aplicera en ljusare skugga på kajalen.

10: Dra en linje längst med underfransarna med en blå kajal.

11: Sudda ut och lägg på en blå skugga för att fästa kajalen så den sitter där den ska under dagen, annars glider den runt och det blir kladd.

12: Lägg också den blåa kajalen i vattenlinjen.

13: Eyeliner, mascara och fräsiga fransar.​ Valde att lägga en mjukare eyeliner med en svart ögonskugga.

KLART!

Sen ett litet tips, innan du börjar med att lägga din ögon-makeup. Lägg ett löst transparent puder under ögonen och låt den ligga kvar under tiden du sminkar ögonlocken. För OM det rasar lite skugga hamnar den i pudret och fäster inte på huden, svep bort pudret med en borste och du slipper att din bas föstörs! :) 

Produktlista:

  • Anastasia dip brow pomade i dark brown (
  • Kicks ögonskugga Baked eye color moonlight beam
  • Too faced Chocolate bar i färgerna salted caramel, triple fudge, marzipan och white chocolate
  • IsaDora perfect contour kajal royal blue
  • NYX dolleye mascara
  • NYX jumbo eyepencil i Milk
  • Ardell lösfransar 116

Hoppas ni tycker om den! Trevlig helg och GLAD Valborg. :)

 

Publicerat