Utställning

Fångar vår nyfikenhet

Hon var ÖKKV:s grafikstipendiat 2014 och ifjol fick hon Karlskoga kommuns konststipendium till Alfred Nobels minne. Nu ställer Kristina Thun ut på Galleri Lokomotiv.

Kristina Thun – född 1981 i Järnforsen, Småland, men numera bosatt och verksam i Borås – har ett flertal konstutbildningar i bagaget och hon är representerad på bland annat Moderna museet, Nationalmuseet och British Museum. 2014 fick hon Örnsköldsviks Kollektiva Konstnärsverkstads grafikstipendium och med start i morgon lördag visar hon upp sin konst.

– Det är grafik och även en hel del blandtekniker, jag kombinerar gärna traditionell grafisk teknik med andra fria uttryck, säger Kristina som arbetar otraditionellt med grafik, teckning och måleri – på samma verk.
– Jag utgår ofta från litografin och fortsätter gärna med att trycka in etsningar, torrnål eller fotopolymer för att sedan gå vidare och teckna och måla med akryl i trycken.

Kristina Thun bjuder in betraktaren och fångar vår nyfikenhet genom att vi får ta del av hennes värld, som innehåller både djupt allvar och underfundig humor. Vernissage på Galleri Lokomotiv lördag 30 april 12-15, utställningen visas till och med 21 maj.

 

Publicerat