Mitt nya liv

Samtal med mamma

När jag kom fram till Samos under min flykt så lyckades jag ringa min mamma och meddela att ‫ jag kommit till Grekland och att jag skulle ta mig vidare till‫ ‬Makedonien. Jag sa att jag funderade på att komma hem igen. Men hon sa att jag skulle fullfölja resan till Sverige

Idag försökte jag ringa min mamma hemma i ‫ Syrien. Det var drygt två veckor sedan som vi sist pratades vid. Jag ville höra hur det var med henne. Det är väldigt svårt att kunna ringa till‫ ‬familjen i Syrien just nu. Signalen är oftast obefintlig och är det inte‫ ‬den så kan det vara strömproblemMamma berättade för mig att nu har dom‫ ‬bara ström en timme per dag så det gäller att vara sparsam med ström på‫ ‬mobilen eftersom man inte kan ladda den när man vill. Vattnet finns bara‫ ‬tillgängligt en dag i veckan just nu, eftersom det är så problematiskt med‫ ‬strömmen.

Det blev ett kort samtal. Jag frågade hur det var med henne och hon berättade att‫ ‬pappas syster hade gått bort idag. Hon var sjuk. Det var tråkiga nyheter. Hon berättade för mig att det inte finns grönsaker i landet just nu för att‫ ‬vägarna är blockerade och företagen som‫ ‬levererar grönsakerna kan  inte komma in i landet just nu.

/Masoum


 


 

Publicerat