Musik

Ewert Ljusberg trollband publiken

Uppskattat spelning på Sliperiet.

I fredags var det viskonsert på Sliperiet i arrangemang av Musikhuset. Kvällen inleddes med den relativt nybildade vistrion Lurfw, bestående av Robert Edllund, bas, Robert Wikberg, sång och banjo, samt Kenneth Åberg, sång och gitarr.

Med humorn som en röd tråd framfördes visor av bland annat Euskefeurat, Stefan Sundström och Blå Häst, men det spelades även egna visor av både Wikberg och Åberg. Skratten blev många och den månghövdade publiken såg ut at stortrivas.

När Lurfw klev av scenen var det dags för den gamle visräven, tillika Jämtlands President, Ewert Ljusberg att äntra scenen till publikens jubel. Med en blandning av burlesk humor, roliga historier på dialekt och en del allvarsamma visor trollband han publiken.

Ljusberg har hunnit bli 71 år gammal, men det märkte man inget av. Ewert är en rutinerad herre som vet vilka knappar han ska trycka på för att få med sig sina åhörare. Bland mycket annat spelades visan om "Bröderna Byströms begravningsbyrå från Örnsköldsvik" och hans fantastiska tolkning av Evert Taubes "Briggen Blue bird av Hull".

Kvällen blev en minnesvärd sådan och gav mersmak, visan verkar på allvar ha hittat till Örnsköldsvik nu och planer finns redan på fler konserter framöver.


/Robert Edlund

 

 

Publicerat