Nyheter/Reportage

Glädje och kreativitet på Folkhögskolans dag

Idag var det Folkhögskolans dag, då all verksamhet på Örnsköldsviks Folkhögskola visades upp. Och intresset för dagen var mycket stort.

Örnsköldsviks Folkhögskola erbjuder en rad olika kurser och under Folkhögskolans dag kunde allmänheten och blivande studenter ta del av samtliga. Allmänna linjen hade satt upp olika stationer med experiment, provsmakartävling, ordförståelse på engelska och ”På spåret” medan eleverna på hälsocoachutbildningen bjöd på ett smörgåsbord av olika aktiviteter och dessutom en kroppsscanning för att se om du behöver förändra något i din livsföring.

Teaterlinjen visade teater och hos Kulturskaparna var det både diktläsning och visning av årets utställning om Édith Piaf. Bilder från den omtalade fotoutställningen ”Ikoner – en utställning om att få finnas” på Fotografiska i Stockholm visas också.
Kursen Världens kvinnor, för såväl utlandsfödda som svenskfödda kvinnor, hade ett särskilt kvinnotema i år och visade en utställning i text, textil och musik om kvinnor då, nu och i framtiden.
















 

Publicerat